Moltes gràcies a tots!

raspberrypizza3

Des de Raspberry.cat, volem agrair-vos a tots els que el passat 14 de Març vau venir a la primera trobada d’usuaris de Raspberry Pi catalans.

Sobretot el que voldríem fer primer de tot és donar les gràcies a Xavi Colomer, per impulsar aquesta iniciativa, a la que ens vam unir sense dubtar-ho i també en segon lloc, al Punt Multimèdia, que ens van cedir el local i ens van proporcionar el menjar i el beure!

També hem de donar les gràcies a Geeks.cat i a en @ganyet mitjançant El món a rac1 (sobre el minut 29), per fer ressò de la trobada. I a la tenda de productes electrònics i distribuïdors de Raspberry Farnell element14 que ens va proporcionar unes samarretes!

I així doncs a les 9 del vespre començava a omplir-se la sala al Punt Multimèdia, sobrepassant el número de persones inscrites! (arribant a superar els 40 assistents!) Això no passa gairebé mai! Normalment passa al revés, cosa que confirma l’èxit de la trobada :D

Ronda de presentació

Ronda de presentació

Un cop teníem la sala ben plena, vam fer una petita roda de presentació, mentre de fons un Raspberry Pi ens projectava imatges mitjançant un Raspbmc. Durant les presentacions, vam poder comprovar, que van venir a donar-nos suport, representants de grans projectes del programari lliure català, com @mozillacat, @softcatala, Caliu: Associació d’usuaris/usuàries de GNU/Linux en llengua catalana. i Ubuntu.cat. Tot un honor i un plaer, poder compartir una estona amb tota aquesta gent.

Chameleon Pi

Un cop acabada la presentació i mentre esperàvem les pizzes, vam tenir la gran sort, de comptar amb la participació de Carles Oriol, tot un showman i a sobre el creador de la distribució de Raspberry Pi Chameleon Pi (de la que ja haviem parlat aquí). Va ser una xerrada molt interessant, de la que vam aprendre moltes coses i conèixer moltes curiositats:

La presentació de Chameleon Pi

La presentació de Chameleon Pi

Tot menjant les pizzes, vem poder parlar amb en Jordi Binefa, tot un professional de l’open hardware, on ens va ensenyar algunes de les seves creacions i invents, preparats per a utilitzar amb el Raspberry Pi.

Tot el material d'en Jordi Binefa

Tot el material d’en Jordi Binefa

Mentre anàvem xerrant, també vam poder comprovar com alguns, feien ressò de les capacitats educatives del Raspberry Pi, amb el programa Scratch, que va acabar sent definit com “El Logo modern” (amb algunes discrepàncies) ;)

Jugant amb Scratch

Jugant amb Scratch

I així doncs, durant una bona estona, vam poder estar compartint les nostres experiències amb tots els assistents.

A continuació un recull de fotos de la trobada.

De nou… Gràcies a tothom!